Sådan får du en god spilleaften med vennerne 

spille aften

Nu hvor det er blevet meget nemmere at mødes med venner og familie, er der intet så godt som at mødes til en god omgang spil. Det sætter nemt gang i humøret og morskaben. Hvordan du får den bedste aften, eller hvad du kan finde på, giver vi dig lidt ideer til herunder. 

Vil du gerne, at det skal være så god en aften som overhovedet muligt, når nu du endelig kan invitere vennerne over igen? Det forstår vi virkelig godt. Vi guider dig til, hvordan du får en rigtig god aften i godt lag. 

Hvad skal der spilles? 

Når nu det er en spilleaften, skal du naturligvis beslutte, hvad du gerne vil spille. Er vi ude i Hint, Trivial Pursuit eller et mere teknisk spil? Det kan også være, der skal lidt odds ind på en eller flere spillesider, mens I sidder og følger med i en kamp eller to? 

Forudsætningen for en god aften med spil er selvfølgelig, at du finder frem til nogle spil, der er sjove at spille. For alle. Kan I derfor godt lide spil, hvor man er i direkte konkurrence, strategiske spil eller noget helt tredje er det, hvad du skal gå efter at finde frem. 

Glem ikke snacks!

Ingen spil uden snacks. Det må du endelig ikke gå ned på. Saltstænger. Chips. Vingummier og chokolade. Måske også lidt kage? Eller noget frugt? Der er så mange lækre snacks at vælge mellem, at det kan være helt svært at holde igen. 

Snacks er med til at skabe ekstra hygge om at spille – og så hører det bare hjemme på en fredag eller lørdag aften, da man gerne må give den lidt ekstra los. 

Sæt tid på nogle af spillene 

Nogle gange kan spil godt gå hen og blive en tand for strategiske eller trække ud. Vil du gerne tilføje lidt ekstra sjov og spænding til det hele, kan du med fordel sætte tid på. Det får de øvrige til at skynde sig at rykke brikkerne, hvilket kan føre til nogle sjove situationer. Når man skal tænke hurtigt, sker der som regel også lidt mere uforudsigeligt i spillene. Det kan være ganske sjovt. Særligt hvis der også serveres en øl eller et glas vin til og stemningen dermed bliver lidt lettere. 

Planlæg ikke for meget 

Når først man går i gang med at spille, kan det være svært at lægge fra sig igen. For det er sjovt. Og det kan give anledning til interne konkurrencer, jokes og godt humør. Men kunsten er at finde den gyldne balance. Så planlæg helst ikke, at I skal igennem for mange spil, da det kommer til at virke stressende i stedet for hyggeligt. 

Hold dig til et par enkelte og lad der være plads til pauser og hyggesnak i mellem. Det er en god forudsætning for en god aften!

Rigtig god spilleaften – må den blive ganske hyggelig.