4 tips til at udlede mindre CO2 i hverdagen

co2

Du kan gøre meget for at mindske dit CO2 aftryk ved at foretage dig et par simple tiltag i hverdagen. Benyt disse 4 tips og få en bæredygtig og miljøvenlig hverdag.

1. Tag cyklen i stedet for bilen

Skift de fire hjul ud med et tohjulet transportmiddel, og du vil spare væsentligt på din daglige CO2-udledning. Din bil og trafik i det hele taget er en af de største syndere, hvad angår forurening, miljø og klimaforandringer. 

Kør derfor afsted på en cykel fra Printzlau i stedet for at tage bilen og du vil få god miljømæssig samvittighed, hvor du samtidig sparer penge, får motion, frisk luft og øger din livskvalitet samt sundhed – både fysisk og mentalt. 

2. Spar på varme og strøm

Det er efterhånden lidt af en klassiker, men det er værd at blive mindet om. Sluk for dine elektriske apparater når du ikke bruger dem. Sluk dem helt, så det ikk står på standby, for selvom de står på standby, bruger de stadig strøm. 

Vælg energisparepærer til dine lamper, og køb hårde hvidevarer i energiklasse A+++. Ligeledes er det en god ide at skrue en tak ned for varmen. Du behøver ikke slukke helt for radiatoren – hvis blot du skruer en tak ned, reducerer du dit CO2-udslip betydeligt.

3. Spis mindre kød og færre mælkeprodukter

Kød kræver mange ressourcer at producere og udleder drivhusgasser i så store mængder, at det svarer til omtrent det samme som i transportsektoren. Opdræt og avl af kvæg samt foder til kvæget har også resulteret i at mange skovområder, er blevet ryddet og fortsat ryddes i takt med den stigende efterspørgsel. 

Ved at reducerer dit indtag af kød, særligt oksekød, vil du bidrage til at mindske udledningen af CO2.Ligeledes er det en god idé at skære ned på mælkeprodukter, såsom mælk og yoghurt, da disse typer produkter næsten kræver lige så mange ressourcer at producere som kød – det belaster miljøet.

Et godt tip i det hele taget er at købe lokalt, gerne økologisk og efter årstiderne. Det udleder CO2 at få transporteret jordbær og andet til Danmark uden for sæsonen. Desuden smager danske jordbær om sommeren også bedst, så måske du kan nøjes

4. Genbrug og sortér affald

Bæredygtighed er på sit højeste. Det er blevet moderne og smart at gå i genbrug, både hvad angår møbler og tøj. Der er meget guld at finde, så hvorfor ikke hoppe med på bølgen og blive en af de mange der shopper genbrug. Du finder både genbrug online og i fysiske butikker. 

Mange kommuner har efterhånden indført nyt skraldesystem, for at gøre det let for dig at affaldssortere. Har du endnu ikke fået tildelt en af de nye skraldespande, kan du anskaffe dig forskellige indendørs skraldespande; en til pap og papir, madaffald, metal og glas og en til restaffald – miljø og klima vil blive glad.

Skriv et svar