Naturterapi: Kom ud i naturen og styrk psyken

Naturen er fantastisk for det mentale helbred. Døjer du med negative tanker, depression eller bare dårligt humør, kan naturen virke lindrende på dine symptomer. Se her, hvorfor du bør bevæge dig ud i naturen, hvis du vil have et bedre mentalt helbred.

Kom ud i naturen

Naturen er fantastisk for det mentale helbred. Døjer du med negative tanker, depression eller bare dårligt humør, kan naturen virke lindrende på dine symptomer. Se her, hvorfor du bør bevæge dig ud i naturen, hvis du vil have et bedre mentalt helbred.

Når du opholder dig i naturen, under den åbne himmel, vil du opleve, at dine sanser bliver vakt mere til live. Det afstresser kroppen, og du bliver generelt mere åben overfor nye indtryk. Det er dét, der gør naturen så healende.

Faktisk får du nemmere adgang til nogle dybere lag i dig selv, hvis du opholder dig i naturen. Der findes desuden adskillige øvelser såsom naturmeditation og stillegående meditation, der bliver brugt af psykoterapeuter såvel som deciderede naturterapeuter.

Brug naturen til at reflektere

Naturen er det oplagte sted, du kan begive dig hen, når du skal reflektere over tilværelsen. Det kan være i forhold til de problemer, der er opstået i din tilværelse. Det afspejler sig i den måde, hvorpå naturen konstant forandrer sig, hvilket kan være beroligende, da det viser, at du ikke altid er herre over tingene.

Alligevel formår naturen altid at finde vej gennem mørket. Det ses eksempelvis på små planter, der skyder op på de mest vanskelige steder. Der vil altid være lyspunkter, men det kan være svære at finde dem – og her kan naturen hjælpe dig på vej.

Dyrk motion i naturen

Noget, der virker godt, når du går igennem en tid præget af udfordringer, er motion. Det kan være med til at lindre trykket, og samtidig er det den perfekte anledning til at få hverdagen på afstand, så du kan reflektere over tilværelsen.

Begyndt at gå en tur i raskt tempo i skoven, hvis du har svært ved at komme i gang med at motionere. Stille og roligt vil du opleve, at du bliver mere frisk og glad, hvorfor du kan begynde på en motionsform, der er en smule hårdere.

Cykling og løb i skoven kan være en god start

Cykling og løb egner sig i særdeleshed godt, når du skal have rørt dig i naturen. I visse tilfælde kan du helt spare et besøg hos en psykoterapeut eller psykolog, hvis du blot får bevæget dig. Dog kan det være svært at finde motivationen, hvis du ikke er på toppen. 

Du kan med fordel besøge en psykoterapeut, samtidig med at du begynder at opholde dig mere udenfor, når vejret vel at mærke er til det. Det vil give dig fornyet energi, som du kan bruge på at ændre din mentale tilstand til det bedre.

Hvis du er interesseret i at læse mere om dine muligheder, kan du ved at klikke her læse mere om, hvordan du kommer på benene igen. Der er masser af brugbar information, der kan styrke dig i kampen for at få livsglæden tilbage.

Skriv et svar