Smarte lade-muligheder til din elbil

Hvis du er ny i elbilverdenen, så kan det være lidt svært at holde styr på alle de forskellige lade muligheder, der findes. Der er mange forskellige veje man kan gå, når det handler om at lade ens elbil op, og derfor er det vigtig, at man danner sig et godt overblik over, hvilke nogle muligheder, der findes derude, og ikke mindst, hvilken en af metoderne der vil fungere bedst for dig. 

I den her tekst kan du læse om 3 forskellige lade måder til elbil, og finde ud af, hvilken en der ville fungere. Hvis du er er interesseret i at vide mere, så læs med her.

Investér i en ladeboks

Det kræver meget at lade en elbil op, og derfor bør man være opmærksom på, at man har de helt rigtige materialer til at lade bilen op derhjemme. Det er ikke godt for hverken bilen eller for ledningerne at sætte bilen direkte i et stik, så derfor har man brug for en speciallavet ting, der kan udligne belastningen på ledningerne, men samtidig levere en stor mænge energi. Den ting er en ladeboks. 

Med en ladeboks kan du oplade din bil trygt og sikkert, da du ved at strømmen bliver korrekt omdannet, og at opladningen bliver optimeret af den her ladeboks. Du skal selvfølgelig vælge den korrekte ladeboks, der har den rigtige effekt til den bil du nu har, så ladeboksen kan virke sit fulde potentiale.

Lad med kabel

Man kan også lade sin elbil op med blot et ladekabel, der passer i en normal stikkontakt. Dette kaldes et mormor-kabel, og på den måde kan du altså lade din bil op direkte fra en stikkontakt. 

De fleste personer vil allerede have et mormor-kabel, hvis de ejer en elbil, og det er generelt en smart ting at have, hvis man mangler strøm et sted, hvor der ikke er en ladeplads. Med det her kabel kan man godt lade sin bil op, men det er ikke særligt effektivt eller sikkert. Derfor anbefales det ikke at denne måde udgør den primære opladningsmetode, men det er alligevel smart at have ved hånden.

Ladning på abonnement 

Den sidste mulighed der gennemgås her i teksten, er ladning på et abonnement. Her er man tilknyttet et bestemt firma, der både levere en ladestander hjem til dig, og som også har standere rundt omkring i Danmark. Dette kan være rigtigt smart, da man betaler et månedligt beløb, og derefter kan lade alt det man vil på offentlige standere. 

Det kan også gavne en meget, hvis man skal langt i sin elbil, og gerne vil lade langt væk fra sit eget hjem. Om dette abonnement kan betale sig, hænger meget sammen med hvor meget man kører, så derfor skal man tage dette med i overvejelserne inden man beslutter sig for at få det. 

Du kan undersøge prisen og finde ud af, hvor meget strøm du bruger om måneden og derfra kan du finde ud af om det er noget du bør bruge.