4 tips til at drive en succesfuld blog

gratis billeder

En blog er ikke meget værd uden besøgende. Her får du en række tips til, hvordan du skaber en succesfuld blog, der får masser af trafik – og som måske kan generere en indtægt via annoncer.

Når du driver en blog, er der ikke meget ved det, hvis ikke du jævnligt får besøgende ind på den. Faktisk kan du med en række relativt simple kneb sikre, at der hver måned kommer flere tusinde besøgende forbi og læser dit indhold. Det hele handler om at strukturere dit arbejde og sørge for, at det fremstår professionelt

#1: Læg jævnligt nyt indhold ud

Først og fremmest er det vigtigt, at der er indhold på din blog. Jo mere indhold, du har, desto større chance er der for, at der kommer besøgende. De fleste besøgende kommer via Google, og her er det væsentligt, at du har masser af godt indhold, som rent faktisk omhandler emner, folk er interesserede i.

Derfor bør du fokusere på at lægge nye artikler ud jævnligt. Sørg desuden for, at de har en længde, der gør, at du kan gå i dybden med de forskellige emner, så du sikrer, at dine artikler kan konkurrere med andre, der beskriver det samme emne.

#2: Få korrekturlæst dine artikler

Hvis ikke dit indhold er grammatisk korrekt og uden stavefejl, vil det være vanskeligt at fastholde de besøgende. Det betyder i bund og grund, at du mister vigtig trafik, hvis ikke dit indhold er blevet korrekturlæst.

Kan du ikke selv læse korrektur, eller halter det med det grammatisk, er det en god idé at få en fast aftale med en dygtig tekstforfatter, der kan bistå dig med korrekturlæsning. Du kan godt publicere dine artikler og efterfølgende få dem korrekturlæst, så længe du sikrer, at det bliver gjort med et fast interval, så hovedparten af dit indhold fremstår professionelt.

#3: Vælg ordentlige billeder

Et billede siger mere end tusinde ord. Det er vigtigt, at du gør noget ud af den visuelle del af din blog. Sørg for, at du vælger nogle ordentligt billeder, der ser professionelle ud uden at være overdrevne. Det skal helst have en tematisk relation til det, du skriver om – og husk, at det ikke gør noget, hvis der er mere end ét billede i hver artikel.

Det behøver ikke at koste en formue at anvende professionelle billeder. For et par år siden begyndte de første sider med gratis billeder at dukke op, og siden er markedet vokset stødt, så du nu kan finde gratis billeder, der matcher stort set alle emner.

#4: Arbejd med SEO

Hvis ikke din blog har besøgende, er det spildt arbejde at udgive artikler. Du kan få besøgende på mange måder, men den mest effektive er ved at målrette dit indhold efter ord og sætninger, der er mange som søger på i Google, Bing, DuckDuckGo og de andre søgemaskiner.

Du kan anvende et gratis værktøj som eksempelvis SearchVolume.io, der fungerer ved, at du indtaster en sætning eller et ord, hvorefter du kan få et estimat på, hvor mange der søger på den specifikke søgeforespørgsel hver måned. 

Er der mange søgninger på det emne, du ønsker at beskrive, kan du med fordel udvælge en række søgeord med en høj volumen, som du sørger for at nævne i titlen, brødteksten og andre steder i din artikel.

Skriv et svar