Sådan finder du den rigtige psykolog

find en psykolog i københavn

Når du skal finde en psykolog, er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Der er mange måder, du kan afgøre, hvorvidt en psykolog er den rigtige eller ej. Herunder får du en række råd, du kan bruge, når du skal finde den, der matcher dine præferencer.

Uanset, om du skal finde en psykolog i København, Aarhus, Odense, Aalborg eller en af de mindre byer i landet, har du en række valgmuligheder, som gør, at det kan være vanskeligt at finde den rigtige psykolog.

#1: Få en henvisning – men vær åben for andre forslag

Det første, du skal gøre, når du føler, du har behov for hjælp fra en psykolog, er at kontakte din læge. Din læge vil konsultere dig for at finde ud af, om du har behov for at tale med en psykolog, eller om der er behov for andre metoder.

Typisk er det udelukkende, hvis du har en depression, angst eller andre hæmmende mentale tilstande, der går ud over din livskvalitet, at du kan blive henvist til en psykolog. Hvis du får en henvisning, kan du spare penge på psykologregningen – men du bør ikke lade det begrænse dig.

Hvis der er en psykolog, du ønsker, som du ikke kan få en henvisning til, bør du overveje at bruge vedkommende alligevel. Det kan betale sig at bruge penge, når det handler om, at du skal have en bedre mental sundhed.

#2: Tag en snak med flere forskellige psykologer

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige psykolog, da det har en stor indflydelse på, hvordan du kommer i bedring. Derfor bør du også snakke med flere forskellige psykologer, så du kan sammenligne dem – det kan godt være, det koster en smule ekstra, men ikke desto mindre vil det have en afgørende indflydelse på, hvordan det videre forløb bliver.

Samtidig er det essentielt, at du klinger med den psykolog, du vælger, så du føler dig tryg ved at dele ud af dit inderste indre. Hvis du føler, at du ikke kan åbne dig ordentligt op, vil det være vanskeligt for dig at få noget ud af konsultationerne.

#3: Afbryd ikke forløbet før tid

Det er dumt at afbryde forløbet før tid, blot fordi du føler, at du ikke kan få mere ud af det. Selvom det koster dig penge at tage til psykolog, kan det være fornuftigt at gennemføre forløbet, så du er sikker på, at du får det ud af det, du skal.

Det kan være fristende at spare pengene på dine konsultationer, men ikke desto mindre er det vigtigt, at du er nået helt igennem, før du beslutter dig for, at det nu er fornuftigt at afbryde dit forløb. Typisk skal du have et par måneder, hvor det er gået godt, før du kan erklæres som værende kommet dig over din depression, angst eller lignende.

Skriv et svar